Paraziti që i bën njerëzit më të bukur

Paraziti që i bën njerëzit më të…

Një fakt interesant është se gjysma e popullsisë së botës është e prekur nga një parazit i quajtur Toxoplasma gondii. Ky parazit kalon nga macet tek njerëzit dhe jeton brenda retinës së syrit.

Thuhet se paraziti ka fuqinë të ndryshojë karakterin e një personi si dhe ta bëjë një person më tërheqës. Sipas një studimi ku u përdoren minjtë dhe rezultoi se minjtë e infektuar ishin më të popullarizuar në mesin e të gjithë grupit.

Të gjithë individët e infektuar u gjykuan si më të shëndetshëm dhe më të bukur , dhe si meshkujt ashtu edhe femrat e infektuara kishin fytyrë më simetrike. Shkencëtarët ende nuk e kanë kuptuar se si saktësisht paraziti ndikon në trurin e njeriut në mënyrë që t’i bëjë njerëzit më tërheqës.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit