Parisi ndalon marrjen me qira të skuterëve

Parisi ndalon marrjen me qira të skuterëve

Parisienët kanë votuar për të ndaluar marrjen me qira të skuterëve elektrikë në qytetin e tyre, duke i dhënë një goditje operatorëve të skuterëve dhe një triumf për aktivistët e sigurisë rrugore. Pothuajse 90% e votave të hedhura të dielën favorizuan ndalimin e pajisjeve me bateri.

Referendumi u thirr si përgjigje ndaj një numri në rritje të njerëzve të plagosur dhe vrarë me skuter në kryeqytetin francez. Nga 1.38 milionë njerëz në regjistrin zgjedhor të qytetit, pak më shumë se 103,000 morën pjesë, sipas shifrave zyrtare. Nga këta, mbi 91,300 votuan kundër skuterëve.

Parisi ishte një nga qytetet e para që miratoi automjetet elektrike, por kritikët argumentojnë se ato po shkaktonin më shumë dëm sesa mirë. Kishte një shqetësim në rritje me mënyrën se si disa njerëz po drejtonin skuterët, duke endur nëpër trafik, duke shmangur këmbësorët në trotuare dhe duke arritur shpejtësinë 27 km/h. 

Njerëzit në skuter shpesh nuk mbanin helmeta dhe fëmijët deri në 12 vjeç mund të përdornin ligjërisht skuterët. Kishte gjithashtu kritika se grupet e skuterëve të parkuar kishin shkaktuar rrëmujë në trotuare. 

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit