Pas Malit të Zi dhe Maqedonisë së Veriut, një tjetër shtet njofton se nuk do të marrë pjesë në Eurovizionin

Pas Malit të Zi dhe Maqedonisë së…

Pak ditë pas njoftimit se Mali i Zi dhe Maqedonia e Veriut nuk do të marrin pjesë në Eurovizionin e ardhshëm, i cili do të zhvillohet në Liverpool të Anglisë në pranverën e vitit 2023, edhe Bullgaria njoftoi abstenimin.

Organizata, sipas BBC, përmendi koston e bashkimit në listën e konkurrentëve. Rrjetet televizive kombëtare paguajnë një shumë çdo vit për të marrë pjesë në Eurovizion, si tarifë hyrjeje.

Megjithatë, pasi Rusia u përjashtua nga konkursi për shkak të luftës në Ukrainë dhe Britania mori përsipër organizimin e radhës, BBC njoftoi se disa vendeve u ishte kërkuar të paguanin më shumë për të kompensuar “ndryshimin”, pasi kontributi i Rusisë mbuloi një pjesë të madhe.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit