Pasuria e Elon Musk ka rënë me 66 miliardë dollarë këtë vit

Pasuria e Elon Musk ka rënë me…

Pasuria e Elon Musk ka pësuar rënie, pasi ai më në fund bleu Twitter këtë javë. Musk, 51 vjeç, tha se ai e bleu platformën për të ‘përpjekur të ndihmojë njerëzimin’ dhe jo për të fituar para.

Para se të nënshkruante marrëveshjen e tij me Twitter për një vlerë prej 44 miliardë dollarësh (36.6 miliardë £), pasuria neto e vlerësuar e Musk ishte 212 miliardë dollarë, por kjo tani ka rënë në 204 miliardë dollarë, që është më shumë para se shumica prej nesh do të shohim ndonjëherë në llogaritë tona bankare.

Pasuria neto e Musk ka rënë 66 miliardë dollarë këtë vit, sipas llogaritjeve të indeksit të pasurisë së Bloomberg, dhe pasi bleu rrjetin e mediave sociale të premten (28 tetor) ai u bë 8 miliardë dollarë më i varfër.

Sipërmarrësi i teknologjisë ishte në një garë me kohën për të përfunduar marrëveshjen e tij të gjatë të shtatzënisë ndërsa afati po afrohej.Manjati i biznesit zbuloi fillimisht qëllimin e tij për të blerë Twitter më 14 prill pasi filloi të blinte aksione në kompani, duke e bërë atë aksionerin më të madh të kompanisë. Ai bëri një ofertë për të blerë Twitter për 44 miliardë dollarë në të njëjtin muaj.

Me propozimin e tij, ai tha se donte që “civilizimi të kishte një shesh të përbashkët dixhital të qytetit” dhe konfirmoi planin e tij për të pastruar llogaritë e padëshiruara dhe për të ruajtur fjalën e lirë të platformës.Megjithatë ai u largua nga marrëveshja në korrik.Edhe pse, vetëm disa muaj më vonë, më 4 tetor, shefi ekzekutiv i Tesla-s ofroi të përfundonte marrëveshjen e tij origjinale prej 44 miliardë dollarësh për të blerë Twitter edhe një herë.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit