Pasuritë e paluajtshme të Mbreti Charles, kanë vlerë 9.5 miliardë $

Pasuritë e paluajtshme të Mbreti Charles, kanë…

Mbreti Charles, i cili u ngjit në fron pas vdekjes së Mbetëreshës është personi më i vjetër në historinë britanike që u kurorëzua mbret. Ai u kurorëzua mbret në moshën 73-vjeçare.

Sipas Forbes, ai zotëron asete të trashëguara nga Mbretëresha Elizabeth me vlerë rreth 42 miliardë dollarë. Këtu nuk bëjnë pjesë asetet e tij personale(prona mbretërore, bizhuteri dhe vepra arti) me vlerë 500 milionë dollarëshe.

Më tej, thuhet se Crown Estate është pasuria e vetme e vlefshme që ka Mbreti Charles. Crown Estate, një portofol i pasurive të paluajtshme që përfshin Ascot Racecourse dhe të gjithë shtratin e detit të Mbretërisë së Bashkuar, vlen 17.5 miliardë dollarë.

Më poshtë janë renditur disa nga pasuritë e Mbretit:

1. Pallati Kew

Pronësia: Mbretëria

Vlera: 70 milionë dollarë.

2. Shtëpia Clarence– Vlera: 72 milionë dollarë

3.Shtëpia Sandringham– Vlera: 73 milionë dollarë

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit