Pavarësisht vaksinimit, SHBA këtë vit ka humbur më shumë jetë nga Covid

Pavarësisht vaksinimit, SHBA këtë vit ka humbur…

Ndonëse vaksinat dolën për të vënë nën kontroll pandeminë, në Shtetet e Bashkuara të Amerikës ka nodhur e kundërta, pasi që me vaksinimin janë rritur ndjeshëm rastet e vdekjeve nga Covid-19. Që nga e marta,

Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve kanë regjistruar 386,233 vdekje nga Covid-19 në 2021, krahasuar me 385,343 raste në vitin 2020. Covid-19 ka regjistruar një përqindje më të lartë të vdekjeve në SHBA këtë vit sesa vitin e kaluar: rreth 13 përqind krahasuar me 11 përqind sa ishte në vitin që lamë pas.

Ekspertët thonë ky rezultat vjen nga një sërë faktorësh duke përfshirë lehtësimin e masave anticovid, dhe rritja e rasteve të infektuar me variantin Delta. Nitymes.con raporton se vdekjet e konfirmuara në 2021 kishin tejkaluar vdekjet e vitit 2020.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit