Pearl është qeni më i vogël në botë

Pearl është qeni më i vogël në…

Pearl, një chihuahua, është qeni më i vogël në planet, njoftohet nga Libri i Rekordeve Botërore Guinness, që regjistron rekordet botërore “më të çuditshme” të planetit. 

Pearl u kualifikua për titullin, pasi një veteriner në Spitalin e Kafshëve Crystal Creek në Orlando, Florida, ku ajo lindi, përdori një instrument të posaçëm matës qeni për të përcaktuar se ajo ishte pak më pak se 9.14 centimetra i lartë dhe i gjatë 12.7 centimetra Kjo do të thotë se është më i shkurtër se një telekomandë TV.

Perl është chihuahua e dytë nga Amerika që hyn në Librin e Rekordeve Botërore Guinness vitin e fundit. Në janar, u njoftua se Spike, një tjetër chihuahua nga Ohio, fitoi vendin e tij në librat e rekordeve duke mbushur 23 vjeç dhe duke u bërë, qeni më i vjetër në botë. Këtë titull tani e mban një qen 30-vjeçar nga Portugalia. 

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit