Po hetohet nga SPAK për tenderat, Rakip Suli jep 410 mln lekë pa garë

Po hetohet nga SPAK për tenderat, Rakip…

Babëzia për të gllabëruar sa më shumë të mundin është kthyer në një procedurë standarde për drejtuesit vendorë.

I tillë është edhe rasti i lryebashkiakut të Kamzës Rakip Suli, i cili aktualisht është nën hetim nga SPAK për shpërdorim detyre dhe shkelje të barazisë në tendera për dy episode, shkelje e barazisë në tendera për pastrimin dhe fondet e tërmetit.

Por teksa i ka krahët e ngrohta nga pushteti, Suli nuk pyet për drejtësinë, duke i bërë karshillëk me tendera korruptivë.

Së fundmi, sipas të dhënave të OpenData, Suli ka hapur një tender për “Rikonstriksion të rrugës Azem Hajdari”. Tenderi me numër reference REF-82853-10-09-2023 me fondin limit 60.250.502 lekë.

Por pavarësisht se në garë morën pjesë 10 kompani, Suli u kujdes që fitues të shpallte kompaninë NDËRTIMI shp. Kjo e fundit, përmes favirizimeve do përfitojë 410 mln lekë.

Flamuri i kuq i OpenData është ngritur pikërisht për skualifikimin e të gjithë operatorëve, përveç fituesit.

Ky tender, është një tjetër provë që duhet ti shtohet dosjes hetimore, nëse SPAK do ketë sy për të parë realitetin dhe masakrimin që u bëhen parave të qytetarëve për të favorizuar e pasuruar miqtë e afërt të tyre.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit