Prag tragjedie/ Përmbyset anija në Sazan, i mbijetuari: Qendruam si te Titaniku, isha me fëmijët

Prag tragjedie/ Përmbyset anija në Sazan, i…

Tre peshkatarë rrezikuan të mbyteshin në afërsi të ishullit të Sazanit, pasi anija e tyre u fundos. Ata kishin dal herët në mëngjes për të gjuatur peshk në një zonë të njohur gjuetie, por janë hasur në një pengesë nën ujore. Mezin Mezini pasi ndau përqafimet e parë në breg të deti me ata të cilët e ndihmuan të shpëtonte, tregoi për media se anija e tyre ngeci.

Ramë në një ngecje të tmerrshme. Nuk arritëm dot të dilnim, vinçi na u prish, pati dhe dallgë. Nuk arritëm ta kuptonim çfarë ishte dhe nuk e ngrinim dot si peshë. Jam hasur edhe me vështirësi të tjera por jo si kjo” – tregon peshkatari.

Frika më e madhe e Mezinit ishin fëmijët. Ai rrëfen se profesionin e peshkatarit e ushtrojnë familjarisht. Në kushte kur nuk kishin shumë për të menduar, peshkatari tregon se kanë shfrytëzuar një pjesë të anijes që qendronte në sipërfaqe për t’i shpëtuar mbytjes.

U ndjemë në vështirësi, kur ke dhe fëmijët me vete, punojmë si familje. Ne kemi qendruar si nëpër ato filma, sipër anijes. Anija u përmbys dhe ne qendruam mbi të” – tha peshkatari.

Mezin Mezini kërkon ndihmë për të riblerë një anije të re peshkimi, pasi me këtë profesion ka kaluar gjithë jetën dhe e sheh si të vetmin burim të ardhurash në familje.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit