Presidentja e BE e konfirmon: Nuk ka datë për konferencën e parë ndërqeveritare mes Shqipërisë dhe BE-së

Presidentja e BE e konfirmon: Nuk ka…

Ministrja e jashtme e Portugalisë Ana Paula Zacarias ka konfirmuar përmes një deklarate për shtyp, që nuk ka një datë për konferencën e parë ndërqeveritare për Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut me BE-në.

Zacarias, e cila është njëherësh dhe zv. Presidentja e Bashkimit Europian për transparencën, tha se shtetet nuk kanë rëndë dakord për mbajtjen e konferencës së parë me të dy vendet.

Shkak për marrjen e vendimit negativ për të dy vendet e Ballkanit Perëndimor është vetoja që Bullgaria ka vendosur për Maqedoninë e Veriut, si pasojë e konfliktit të hapur mes dy vendeve, ndërkohë që shtetet e BE-së kanë vendosur që dy vendet tona të trajtohen në bllok. Vijon…

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit