Presidentja e KE: Europa duhet të përgatitet për luftë

Presidentja e KE: Europa duhet të përgatitet…

“Evropa duhet të përgatitet për luftë”. Konkluzioni dramatik pritet të bëhet publik gjatë takimit të Samitit të Këshillit Europian të BE-së i cili mbahet në datat 21 dhe 22 mars. Ditët e fundit një sërë liderësh europian, duke nisur nga Përfaqesuesi i lartë i BE-së, Josep Borrell kanë folur në Bruksel për një kërcënim real të fillimit të luftës.

Në draft-konkluzionin e parë nga Politico, kërkohet që Këshilli Europian i BE-së të ketë një anagazhim të thelluar me Komisionin Europian së bashku me Përfaqësuesin e Lartë të BE-së, duke qëndruar në gatishmëri ndaj krizave dhe rreziqeve në të ardhmen e afërt. Për shefen e Komisionit Europian, çdo gjë është e qartë, ambicia e Putinit nuk do të ndalet në Ukrainë.

Është e qartë se nuk ka më vend për iluzione. Bota është bërë më e rrezikshme dhe Bashkimi Europian duhet të zgjohet. Ne e dimë se ambiciet e Vladimir Putin nuk ndalen në Ukrainë”, tha Ursula von der Leyen, Presidente e Komisionit Europian.

Ndërsa presidenti i Këshillit Evropian Charles Michel kishte paralajmëruar se, “nëse duam paqe, duhet të përgatitemi për luftë”. Në takimin në Bruksel, Këshilli Europian do të marrë në shqyrtim paketën e re të zgjerimit për Ukrainën dhe Moldavinë.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit