Prezantuesi grek akuzohet si “koka” e organizatës kriminale/ Bashkëpunëtor të ngushtë kishte një shqiptar

Prezantuesi grek akuzohet si “koka” e organizatës…

Shqiptari që e ndihmonte, tashmë është arrestuar nën akuzën e trafikut të drogës dhe ndodhet në paraburgim në Greqi. 

Prezantuesi i njohur grek, Nikos Koklonis shfaqet në një raport shumëfaqesh që ndodhet në duart e prokurorit financiar, Christos Bardakis, ku akuzohet se ndodhet në krye të një organizate kriminale që pastron para të zeza dhe ka bërë mashtrime në kurriz të publikut. 

Nikos Koklonis i detyrohet shtetit në taksa, etj., mbi 20 milionë euro.

Zougla raporton se një ndër bashkëpunëtorët e ngushtë të Koklonis është edhe një shqiptar, që tashmë ndodhet në paraburgim, pasi akuzohet për trafik droge.

Kreu i autoritetit kundër pastrimit të parave, Charalambos Vourliotis, ngriu të gjithë pasurinë e luajtshme dhe të paluajtshme (llogaritë bankare, etj.) të producentit dhe prezantuesit të njohur televiziv grek. Po ashtu ngriu gjithashtu të dhënat pronësore të shtatë individëve dhe kompanive të përfshira. 

Më tej, me një opinion prej 80 faqesh, Vourliotis kërkon që si producenti televiziv Nikos Koklonis ashtu edhe të tjerë të përfshirë të ndiqen penalisht për mashtrim të shtetit, evazion fiskal, mashtrim fiskal, krijimi i organizatës kriminale dhe pastrim parash, ndërkohë që ka edhe persona të përfshirë, identiteti i të cilëve nuk është bërë i ditur deri më tani, pasi lëvizin ilegalisht jashtë vendit. 

Siç u bë e ditur, bëhet fjalë për një organizatë kriminale në formën e një mafie që pastronte paratë e zeza, si në Greqi ashtu edhe jashtë saj.

Pas këtij lajmi ka ardhur edhe reagimi i prezantuesit grek, i cili në një postim në instastory shkruan:

Lidhur me publikimin e dokumentit, në të cilin përmendet emri im dhe se jam duke u hetuar për pastrim parash, sqaroj se:

1) Unë kam punuar profesionalisht për 20 vitet e fundit në më shumë se 7 vende, duke pasur biznese në industri të ndryshme. Aktiviteti im profesional, si dhe bizneset e mia, janë audituar vazhdimisht në mbarë botën pa u akuzuar asnjëherë për ndonjë gjë të paligjshme.

2) Pyes veten se si e di dokumenti që unë jam i kontrolluar nga ndonjë autoritet, ndërsa mua “kontrollorët” nuk më kanë njoftuar për asgjë.

3) Veprimtaritë e mia profesionale vitet e fundit në territorin grek kanë të bëjnë me prodhime televizive të emisioneve të njohura televizive që transmetohen pothuajse nga të gjitha televizionet kombëtare. Prodhimet televizive të bizneseve të mia janë të disponueshme për të gjithë përmes stacioneve. Shpenzimet dhe pagesat janë transparente dhe të aksesueshme për të gjithë dhe kanë të bëjnë me gazetarët dhe furnitorët si dhe detyrimet e tjera të korporatës. Kjo është konstatuar në të paktën pesë auditime financiare që janë bërë vitet e fundit. Gjithashtu, në nivel personal, autoritetet kanë në dispozicion vendndodhjen time, gjë që tregon plotësisht burimet e të ardhurave të mia në mbarë botën.

4) Është një parim i qëndrueshëm i kompanive të mia, që të bashkëpunojmë dhe të lehtësojmë autoritetet në ushtrimin e punës së tyre. Ne do ta bëjmë këtë në të ardhmen kur të jetë e nevojshme.

5) Nuk do të lejoj askënd të më diskreditojë mua ose kompanitë e mia, të cilat punësojnë qindra punëtorë të ndershëm dhe do të ndërmarr të gjitha veprimet ligjore kundër atyre që publikojnë ose riprodhojnë lajme të rreme ose përdorin të dhënat personale ose të kompanisë në mënyrë të paligjshme.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit