Gratë e Vlorës ngrihen në protestë për abuzimin e 26-vjeçares, kërkohet dënim maksimal për autorët

Gratë e Vlorës ngrihen në protestë për…

Organizata të shoqërisë civile në Vlorë por edhe aktivistë nga kryeqyteti kanë protestuar këtë të enjte, përpara Prokurorisë së Juridiksionit të Përgjithshëm Vlorë, për të kërkuar drejtësi për vajzën e përdhunuar ditë më parë në Vlorë. 

Në mesazhet e tyre, gra dhe vajza kanë theksuar rëndësinë e procesit të ndëshkimit të faktorëve dhe mbrojtjes së viktimës.

Mesazhe janë dhënë edhe nga këshilltare bashkiake në Vlorë të cilat kanë theksuar rëndësinë e drejtësisë më këtë proces.  Më herët, në këshillin bashkiak të Vlorës është parashtruar kërkesa për nënshkrimin e një rezolute kundër dhunës ndaj grave. Po ashtu mesazhe janë dhënë edhe për edukimin e të rinjve .

Aktivistët kanë marshuar me pankarta përgjatë bulevardit Vlorë- Skelë.

“Fuqia e përdhunuesit varet mbi të gjitha nga heshtja e shoqërisë”; “Mbrojmë viktimën! Dënim maksimal përdhunuesve”;  “Denonco! Mos hesht! Heshtja vret”;  “Shoqëria civile në mbrojtje të viktimës”; “Jo është Jo”;  “Marshojmë s’festojmë për një jetë pa dhunë”;  “Drejtësia duhet të triumfojë”; “Edukoni djemtë”, ishin disa nga pankartat dhe shkrimet në bluzet e zeza të të pranishmëve.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit