Punonjësi i kompanisë kineze fiton çmimin e madh “365 ditë pushim të paguar”

Punonjësi i kompanisë kineze fiton çmimin e…

Një punonjës të një firme të paidentifikuar në Shenzhen të Kinës, e kishte zili një komb kur fitoi një vit pushim të paguar në darkën vjetore të kompanisë së tij të dielën.

Burri, i cili ishte menaxher në firmë u pa në një video duke mbajtur një çek të madh me fjalët “365 ditë pushim të paguar” mbi të, raportojnë mediat e huaja. Një punonjëse administrative në kompani, e identifikuar si Chen, mund të dëgjohet në video duke shpjeguar se fituesi kishte kërkuar të sqaronte vazhdimisht nëse çmimi ishte i vërtetë.

Darka vjetore e kompanisë nuk ishte mbajtur për tre vjet për shkak të pandemisë dhe këtë herë u mbajt një short me fat për t’u ofruar punonjësve të saj një lehtësim nga stresi i punës. Chen shtoi se kompania do të diskutojë me fituesin nëse ai do të preferonte të arkëtonte ose të gëzonte pushimin e tij të paguar.

Kjo nuk është hera e parë që një kompani kineze ofronte një vit pushim me pagesë si çmim të madh të shortit.

Në janar 2022, një punonjës shitjesh nga një kompani tjetër, gjithashtu në Shenzhen, fitoi në mënyrë të ngjashme çmimin e parë të 365 ditëve të pushimit me pagesë. Punonjësi përfundoi duke konvertuar një pjesë të çmimit të tij në para dhe gjithashtu dhuroi një pjesë të tij për bamirësitë lokale. 

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit