Rritja e çmimeve, protesta masive në Paris

Rritja e çmimeve, protesta masive në Paris

Qytetarë të shumtë në Paris kanë marrë pjesë në protestat masive kundër inflacionit dhe rritjes së çmimeve.

Rreth 140 mijë njerëz morën pjesë në një protestë në Paris kunder rritjes së kostove të jetesës. Ata shprehen se qeveria nuk po bën asgjë për zgjidhjen e vështirësive financiare të popullatës.

Para tre javësh nisi një grevë rafineritë e naftës që ka shkaktuar mungesa të theksuara karburantesh në të gjithë Francën.

Mësohet se makinat kanë mbetur pa naftë dhe autoritetet ndalojnë shitjen e karburantit me bidona.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit