Rusia i ka shpallur luftë Britanisë

Rusia i ka shpallur luftë Britanisë

Thyerja e raportuar e telefonit celular të Liz Truss gjatë verës, që besohet se është kryer nga njerëz që punojnë për Kremlinin, duhet të ndezë kambanat e alarmit në të gjithë Whitehall.

Britania është nën sulm të ashpër në këtë epokë të re të luftës hibride. Raportohet se informacioni i komprometuar në telefonin e shtëpisë së zonjës Truss mund të ketë përmbajtur informacione të ndjeshme për luftën në Ukrainë.

Nëse është e vërtetë, kjo do të ishte një neglizhencë e jashtëzakonshme e sigurisë. Edhe në kohët analoge të Luftës së Dytë Botërore, është e vështirë të imagjinohet një ministër i qeverisë që dërgon telefonata për çështje të ndjeshme ushtarake ose diplomatike përmes pajisjeve që përdoren ndryshe për çështje personale.

Ne mund të kemi teknologji të jashtëzakonshme këto ditë që na lejon të kodojmë mesazhet sapo të dërgohen, por kjo nuk është asgjë nëse vazhdojmë ta shohim Ukrainën si një betejë të largët që na prek vetëm në ekranet tona televizive.

Në kohë lufte dhe kjo është një luftë në të cilën Mbretëria e Bashkuar është shumë e përfshirë edhe komunikimet e koduara duhet të ruhen me kujdes nga aparati i sigurisë së Whitehall.

Sepse Putin e konsideron Britaninë e Madhe si armikun e tij të dytë më të madh në Evropë pas Ukrainës. Ai demonstroi urrejtjen e tij të veçantë katër vjet më parë me sulmin me agjent nervor në Salisbury.

Autoritetet e tij do të përdorin çdo mjet të mundshëm për të dëmtuar Britaninë. Siç paralajmëroi së fundmi drejtori i GCHQ, Rusia planifikon të përdorë aftësitë e saj keqdashëse kibernetike për të sulmuar vendet që mbështesin Ukrainën. Britania tashmë ka rënë viktimë e një fushate të tillë.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit