Samoa, shteti që burgos burrat që harrojnë ditëlindjen e gruas

Samoa, shteti që burgos burrat që harrojnë…

Në shumë vende, ka ligje të çuditshme ose të veçanta që mund të duket sikur nuk kanë kuptim logjik. Këto ligje shpesh vijnë nga konteksti historik, kulturore, apo thjesht nga mungesa e përditësimit të tyre. Përshembull në SHBA, konkretisht në Alabama, është e paligjshme mbajtja e mjekrave me patente kur je në publik pas orës 21:00. Në Torino të mos e shëtisësh qenin 3 herë në ditë është krim dhe dënohesh.

Ndërkohë në Samoa harrimi i ditëlindjes së një gruaje mund të të çojë drejt e në burg. Po, po e lexuat mirë! Të gjitha burrat në Samoa që harrojnë ditën kur bashkëshortja, e dashura, e tyre ka lindur dënohet. Një burrë në Samoa duhet ta kompensojë gruan nëse ia harron ditëlindjen. Burrat në këtë shtet duhet t’i bëjnë gratë të lumtura dhe nuk duhet të harrojnë ditëlindjen e partnereve, pasi nëse e bëjnë dhe gratë denoncojnë në polici, burrat futen në telashe me ligjin. Do të donit që ky ligj të jetë edhe në Shqipëri?

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit