Seanca plenare nis me urdhëra, Nikolla u kërkon deputetëve të Kuvendit që të vaksinohen sa më shpejt

Seanca plenare nis me urdhëra, Nikolla u…

Në Kuvend sapo ka nisur seanca plenare, teksa Nikolla ka kërkuar nga deputetët që të vaksinohen sa më shpejt. Ndërkohë 140 deputetët e zgjedhur do të kërkojnë të dijnë detaje nga çdo pikë e planit që kryeministri Edi Rama ka hartuar për të qeverisur vendin në 4 vitet e ardhshme.

1.Miratimi i procesverbalit të seancës plenare datë 13.09.2021. (Neni 44, pika 2 e Rregullores)

2. Njoftime. (Neni 44, pika 3 e Rregullores)

3. Projektvendim “Për miratimin e programit politik dhe përbërjes së Këshillit të Ministrave”. (Neni 97, Kushtetutë, neni 110 Rregullore Kuvendi, votim sipas nenit 58 të Rregullores)

– Paraqitja e programit politik dhe përbërjes së Këshillit të Ministrave, sipas nenit 110, pika 1 të Rregullores, nga Kryeministri i emëruar me dekretin nr. 13.213, datë 14.09.2021 të Presidentit të Republikës, ora 10:00.

– Përgjigjet e pyetjeve nga Kryeministri dhe anëtarët e Këshillit të Ministrave sipas nenit 110, pika 3 të Rregullores, ora 13:00

– Debati mbi programin politik dhe përbërjen e Këshillit të Ministrave sipas nenit 110, pika 4 të Rregullores, ora 16:00 (Referuar kohës së debatit të përcaktuar në Konferencën e Kryetarëve) Hapja e debatit

– Koha e votimit

Ditën e djeshme Partia Demokratike vendosi në mbledhjen e grupit parlamentar që të mos ketë bojkot të seancës së sotme. Ata do të qëndrojnë në sallën e Kuvendit mirëpo vendosën që të mos bëjnë asnjë pyetje në mënyrë që të bëjnë oponencë programit qeverisës.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit