Shifra të larta/ Vetëm në 9 muaj 11,241 shqiptarë kanë ikur në Britani

Shifra të larta/ Vetëm në 9 muaj…

Ministri i Emigracionit Robert Jenrick ka theksuar numrin e emigrantëve shqiptarë që kanë mbërritur në Britaninë e Madhe këtë vit.

Në disa varka të vogla “80% e individëve vijnë nga Shqipëria”, u tha ai deputetëve.

Pra, sa kanë mbërritur dhe pse po largohen nga Shqipëria, të cilën zoti Jenrick e quajti një “vend të sigurt”?

Ka pasur një rritje të shpejtë të numrit të emigrantëve shqiptarë që kalojnë Kanalin Anglez:

Në vitin 2020, 50 mbërritën me varka të vogla

Në vitin 2021, 800 kaluan

Në vitin 2022, 11,241 kanë mbërritur në nëntë muajt e parë

“Rritja ka qenë eksponenciale dhe ne mendojmë se kjo është kryesisht për shkak të faktit se bandat kriminale shqiptare kanë fituar një bazë në veri të Francës,” i tha Komandanti i Kërcënimeve të Kanalit Klandestin.

Nga emigrantët shqiptarë të këtij viti, rreth 10,000 ishin burra beqarë, të rritur.

Kjo përfaqëson rreth 1% të meshkujve në moshë pune në Shqipëri.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit