Shkarkohet drejtoresha e Kadastrës Aida Demi, familja e saj mbushi detin me inerte dhe më pas e morri si truall

Shkarkohet drejtoresha e Kadastrës Aida Demi, familja…

Oficerë të Komisariatit të Policisë Sarandë kanë mbërritur ditën e premte pranë zyrave të Kadastrës Sarandë. Bëhet e ditur se Drejtoresha e Kadastrës Sarandë, Aida Demi është shkarkuar nga detyra ku shkak i shkarkimit mësohet të jenë shkeljet e Aida Demit për pëfitim të familjarëve të saj.

Dyshohet që familja e drejtoreshës së Kadastrës, Aida Demi ka përfituar tokë që më parë ka qenë det. Hoteli buzë detit i ndërtuar nga familjaret e Aida Demit mbi një truall të blerë me proces privatizimi në vitin 1992, gllabëroi një pjesë të konsiderueshme të bregut të detit, pjesë që u mbush me inerte dhe u kthye në tokë.

Hoteli buzë detit i ndërtuar nga familjaret e Aida Demit mbi një truall të blerë me proces privatizimi në vitin 1992 gllabëroi një pjesë të konsiderueshme të bregut të detit, pjesë që u mbush me inerte dhe u kthye në tokë. Me një kontratë shitblerjeje në 5 Korrik 2019, Ministria e Financave ia shiti atë familjes Demi duke e kthyer detin në tokë. Pas vetëm 4 ditësh, familja Demi merr certifikatën e pronësisë jo për 600 m2 sa bleu, por për 1325 m2.

Më pas, në vitet 2020 dhe 2021 dhe 2022, familja e Aida Demit ka marrë disa leje për ndërtimin e një objekti të ri dhe shtesë katesh për objektin ekzistues. Aida Demi ka legalizuar dy kate pa leje të një objekti, për të cilat ka pasur urdhër prishjeje nga Bashkia dhe INUK.

Bëhet me dije se policia do të kryejë kontrolle në zyrat e Kadastrës së Sarandës dhe do të sekuestohen në lidhje me hetimin e nisur për Aida Demajn.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit