Shkelja e privatësisë së përdoruesve, Irlanda gjobit me 265 milionë euro Facebook

Shkelja e privatësisë së përdoruesve, Irlanda gjobit…

Autoriteti i mbrojtjes së të dhënave të Irlandës ka gjobitur kompaninë Facebook Meta me 265 milionë euro. Kjo ka ndodhur për shkak të dështimit në mbrojtjen e të dhënave personale të përdoruesve të saj .

Në vitin 2021 , 533 milionë përdoruesve iu publikuan të dhënat, duke përfshirë numrat e telefonit, emrat e përdoruesve të Facebook dhe datat e lindjes u qarkulluan në forume.

Arkitektura e sistemit të Metës është projektuar në mënyrë të tillë që të dhënat të rrjedhin, thotë autoriteti në arsyetimin e tij.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit