Shkencëtari thotë se njerëzit do të ngarkojnë vetëdijen në kompjuter në fund të këtij viti

Shkencëtari thotë se njerëzit do të ngarkojnë…

Një shkencëtar kompjuteri po i kërkon botës që të regjistrojnë prindërit dhe të dashurit e tyre të moshuar, pasi ai parashikon se vetëdija mund të ngarkohet në një kompjuter këtë vit.

Dr Pratik Desai, i cili ka themeluar shumë startupe të Silicon Valley AI tha se nëse njerëzit kanë mjaftueshëm regjistrues video  dhe audio të të dashurve të tyre ka 100% shans që të afërmit të jetojnë me ju përgjithmonë. 

Desai, i cili ka krijuar sistemin e tij të ngjashëm me ChatGPT, shkroi në Twitter: “Kjo mund të jetë madje e mundur deri në fund të vitit”.

Shumë shkencëtarë besojnë se përparimet e shpejta në AI, të cilat ChatGPT po i kryeson, janë gati të sjellin një epokë të re të artë për teknologjinë.

Megjithatë, mendjet më të mëdha në botë janë të ndarë në teknologji. Elon Musk dhe më shumë se 1000 liderë të teknologjisë po bëjnë thirrje për një pauzë, duke paralajmëruar se mund të shkatërrojë njerëzimin.

Nga ana tjetër janë ekspertë të tjerë, si Bill Gates, të cilët besojnë se AI do të përmirësojë jetën tonë dhe duket se ekspertë të tjerë janë në bord me idenë se do të na ndihmojë të jetojmë përgjithmonë.

Desai është në anën e Gates, duke besuar se ne mund të rikrijojmë të dashurit tanë të vdekur si avatarë që jetojnë në një kompjuter. 

Procesi do të përfshijë dixhitalizimin e videove, regjistrimeve zanore, dokumenteve dhe fotove të personit, të cilat më pas do të futen në një sistem AI që mëson gjithçka që mundet për individin.

Përdoruesit më pas mund të dizajnojnë një avatar specifik që duket dhe vepron ashtu si ka bërë i afërmi i tyre i gjallë.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit