"Shkonim deri me 100 burra në ditë”, shkatërrohet rrjeti i prostitucionit në Greqi që drejtohej nga një shqiptar

“Shkonim deri me 100 burra në ditë”,…

Histori të tilla i kemi parë vetëm në filmat amerikanë, por ndodhin edhe në Anthinën e vitit 2022. Vajza të reja të bukura nga vendet e varfra të Evropës Lindore që shkojnë në Greqi për të fituar para për të mbajtur familjet e tyre.

Ata përfundojnë në shtretër të pistë, duke bërë takime me 100 burra në ditë. Më poshtë janë historitë e Maria dhe Renata nga Moldavia, respektivisht 20 dhe 26 vjeç, të cilat përjetuan varfëri absolute për shumë muaj, derisa panë Greqinë si zgjidhje. Ato përfunduar në rrjetin e shfrytëzimit të prostitucionit drejtuar nga një moldave e quajtur Daniela dhe partneri i saj shqiptar i njohur si “Tony Montana”.

Maria që në ditën e parë u detyrua të bënte 52 takime, makth që përfundoi në fillim të javës me zbulimin e grupit kriminal.

“Shoku im më tha se do të bëj pesëqind euro në Greqi, nëse bëj tri takime romantike me klientët dhe sado që nuk më pëlqente kjo punë u detyrova ta bëja, sepse nuk kisha para për fëmijën tim. Më tha gjithashtu se kjo punë është e ligjshme në Greqi dhe nuk do të kem fare problem.

Telefonoi drejtuesin, i cili më dërgoi para për të rregulluar udhëtimin tim në Greqi, konkretisht, pesëqind euro për biletat e autobusit dhe pasaportën.Këto para do t’i merrja hua nga puna ime si botuese. Pra, rreth mesit të majit të vitit 2022, u organizua udhëtimi im nga Moldavia në Greqi. Pasdite erdhi drejtuesja me të shoqin, i cili është shqiptar, dhe shkuam të më tregonte strehimoret ku do të punoja. Daniela është pronare e shumë shtëpive publike.

Ditën e parë që punova në bordello, u takova me pesëdhjetë e katër burra dhe u ndjeva shumë keq. Ndihesha e fyer, sepse burrat me të cilët u detyrua të dilja ishin të pisët, të dehur, të huaj, përdorues droge.

Punoja edhe kur nuk ndihesha mirë, duke futur një sfungjer në vaginë. Drejtuesja dhe shqiptari në shumicën e rasteve më çonin në azil, me një makinë të madhe të zezë, herë të tjera në këmbë ose vetë. Në qershor 2022, me një vajzë tjetër, vendosëm të niseshim për në Moldavi, fshehurazi”, thotë ajo.

Renata 26 vjeç rrëfeu atë që ndodhte në bordello.

“Në vitin 2018, rashë në kontakt me një mikun tim që e dija se jetonte në Athinë dhe punonte në një bordello. E pashë si një mundësi për të mbledhur para dhe për të rritur fëmijën tim pa pasur nevojë t’ia jepja një institucioni.

Kështu, në gusht të vitit 2018, erdha në Athinë me djalin tim dhe punova për dy muaj e gjysmë si refugjat në azilin që ndodhet në rrugën Iasonos. Kur mbërrita në Greqi, më mori nga aeroporti drejtuesja së bashku me ‘Tony Montana’-n dhe më çuan në shtëpinë e tyre në rrugën Acominatou.

Në këtë shtëpi më është dashur të paguaj qira prej dyqind eurosh për strehimin. Daniela në atë kohë kishte 4 shtëpi publike. Çdo takim kushtonte dhjetë euro, tha ajo.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit