Shkurtohet kohëzgjatja e procesit për azil në Gjermani

Shkurtohet kohëzgjatja e procesit për azil në…

Njw lajm i mirw vjen pwr shqiptarwt. Kohwzgjatja e procesit për azil në Gjermani wshtw shkurtuar. Numri i aplikimeve wshtw rritur, teksa qeveria gjermane tha se kohëzgjatja e procedurave gjyqësore për apelimet kundër vendimeve për azil ka rënë me rreth pesë muaj në vitin 2023.

Duke zgjatur mesatarisht prej 20.7 muajsh, krahasuar me 26 muaj në vitin 2022, i gjithë procesi i azilit është ende i gjatë dhe dallon shumë në vende të ndryshme të shtetit.

Calra Bunger, anëtare e partisë së krahut të majtë, Die Linke, subjekt që kërkoi nga Qeveria këto të dhëna, bëri thirrje për kuadër më të mirë të punonjësve dhe operim më efektiv të gjykatave administrative, në veçanti në reduktimin e kohëzgjatjes së procedurave gjyqësore.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit