Shqipëria ka bilancin më negativ të vdekshmërisë foshnjore dhe lindshmërisë

Shqipëria ka bilancin më negativ të vdekshmërisë…

Statistika të frikshme vinë nga Shqipëria.Sipas të dhënave në vend po lindin më pak bebe, ndërsa vdekshmëria foshnjore vijon të mbetet në nivele të larta e shqetësuese. Vetëm gjatë vitit të shkuar, sipas të dhënave nga Instituti i Statistikave, humbën jetën 281 fëmijë pa mbushur moshën 1 vjeç, ndërsa marrë në rrafshin e 7 viteve të fundit, shifra shkon në 1871, raporton A2.

Thënë ndryshe, në vend përfundojnë në fatalitet 10 foshnjë për çdo 1 mijë lindje, raport ky që luhatet e rritet nga viti në vit. (grafik vdekshmëria foshnjore për çdo 1 mijë lindje në Shqipëri 2014-2020).

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit