“Shqiptarët mbahen si skllevër”/ Agjencia Kombëtare e Krimit në Britani: Emigrantët që vijnë me gomone punojnë në lavazh

“Shqiptarët mbahen si skllevër”/ Agjencia Kombëtare e…

Kalimi i paligjshëm i emigrantëve shqiptar në Britaninë e Madhe është kthyer në një shqetësim për këtë të fundit.

Agjencia Kombëtare e Krimit (NCA) vlerëson se gomonet janë bërë një alternativë më e lirë ndaj metodave të tjera, si ato me kamionë apo edhe me dokumente false, dominuese në të kaluarën.

Menaxheri i lartë i inteligjencës së NCA-së, Ged McCann tha se shqiptarët punojnë veçanërisht në ndërtim dhe lavazhe makinash, ose duke punuar për grupe të organizuara kriminale.

Migrimi i paligjshëm po sjell efektivisht fuqinë punëtore për rritjen e kanabisit,” shtoi ai.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit