Shqiptari vdiq pa e ditur se i ishte dhënë e drejta për të punuar në Angli

Shqiptari vdiq pa e ditur se i…

Azilkërkuesi shqiptar që dyshohet se vrau veten në Bibby Stokholm, vdiq pa e ditur se i ishte dhënë e drejta nga Home Office për të punuar në Angli. Leonard Farruku, 27 vjeç, erdhi në Britani me ëndrrën për të gjetur një punë dhe për të ndërtuar një jetë të re në MB. Ai u kishte paguar kontrabandistëve 4,000 euro (3,435 £) për të shkuar në Britani ilegalisht me një varkë të vogël përtej Kanalit në gusht 2022, një nga më shumë se 12,000 shqiptarët që kishin bërë kalimin në atë vit kryesisht me qëllim të punës në MB.

Ai kishte kërkuar azil dhe kërkesa e tij po shqyrtohej në mënyrë aktive nga Zyra e Brendshme në kohën e vdekjes së tij më 12 dhjetor të vitit të kaluar. Ashtu si mijëra emigrantë të tjerë të detyruar të presin një vendim për më shumë se një vit për shkak të numrit të madh të azilit, Farruku kishte aplikuar për të punuar në një profesion me mungesë, siç lejohet sipas rregullave të Home Office. Atij iu dha një leje për të punuar në Mbretërinë e Bashkuar për dy vjet deri në dhjetor 2025 dhe, siç u zbulua të shtunën nga The Telegraph, mund të ishte bërë një nga të paktën 16,000 azilkërkuesit e lejuar të merrte punë në profesione të pamjaftueshme si shtëpitë e kujdesit, ndërtimi. dhe bujqësia.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit