Shqiptari ndryshon historinë, zbùlon si janë ndërtuar piramidat (VIDEO)

Shqiptari ndryshon historinë, zbùlon si janë ndërtuar…

Piramidat janë absòlutisht ndër ndërtesat më madhéshtore që njerëzimi ka parë. Ndër shekuj me rrallë është studiues dhe njerëz të ndryshëm janë mùnduar të zbùlojnë místerín që ndodhet në to dhe të hulùmtojnë për ndërtimin e tyre. Vlen të përmendet që Piramidat datojnë që nga kohët e hershme ku teknologjia e ndërtimit mungonte. Për ndërtimin e Piramidave janë hédhur hípoteza të ndryshme për imagjínatën dhe arsyetimin njerëzor.

Ndër hípotezat më të dëgjuara janë: “Piramidat janë ndërtuar nga gjigandët” “Piramidat janë ndërtuar nga mijëra e mijëra krahë punë skllévërish” “Piramidat u ndërtuan nga Alíenët”.

Fehmi Krasniqi, shqiptari me banim në Francë, bashkë me producenten MSc. Olsa Vila e diplomuar ne Histori dhe Studime Evropiane kanë hulùmtuar dhe kanë punuar për ta zbùluar këtë míster të lashtë. Ato kanë ardhur me teorinë e tyre të cilën e kanë bërë film në mënyrë që tua servirin dhe publikut të gjërë për të marrë dhe feedbackun dhe për të parë dhe reagimet e tyre. Filmi kishte premieren e tij në 28 shtator në Paris në kinemanë Club D’Etoile.Shqiptari zbulon misterin e piramidave dhe ndryshon historinë antike të njerëzimit | BoldNews.al

Spektatorët që panë filmin thanë që teoria që trajtohej në të ishte e “pakùndërshtùeshme”.

Ky film hédh poshtë një seri teorish për ndërtimin e Piramidës së Madhe të Keopsit. Ai evidenton prova dhe fakte të patundshme si është ndërtuar piramida dhe zbërthen një sërë enigmash të cilat deri më sot kanë qenë të pazgjidhura.
Me këtë film, Krasniqi hédh poshtë teoritë të cilat i mësojmë në shkollë dhe na fton ta shohim të vërtetën mbi lindjen e qytetërimeve antike në një këndvështrim tjetër.

Ky film sfidon me fakte bindëse shkencëtarë e studiues të cilët përsërisin dhe transmetojnë vetëm teoritë që kanë qarkulluar me vite..

Gjëja kryesore dhe vlera e këtij filmi është se na mëson të bëhemi analítikë dhe selektues për informacionet që na ofrohen dhe mos t’i marrim ato si të vërteta. Shumë i rëndësishëm është hùlumtimi sepse vetëm duke hùlumtuar mund të arrijmë të sjellim hípoteza dhe teori bindëse me fakte të pakùndërshtuéshme.

Filmi i shqiptarit Krasniqi ngjalli kuriozitet dhe interes të jashtézakònshëm. Shpresojmë që së shpejti të kemi fatin ta shohim dhe në gjuhën shqipe.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit