Si të kujdesemi për veten?

Si të kujdesemi për veten?

10 këshilla se si të gjeni “pikën tuaj të ëmbël” për vetëkujdes

Një nga tendencat kryesore të këtij viti është drejt kujdesit për veten, i përcaktuar lirshëm si fokusimi në shëndetin dhe mirëqenien tuaj në një mënyrë qetësuese, holistike dhe parandaluese.Por çfarë do të thotë kjo?

Nëse shikoni produktet e kujdesit për veten për të blerë këtë sezon festash, do të gjeni një theks te banjot e ngrohta me kripëra qetësuese të banjës, peshqirë prej pelushi dhe kremra të mëndafshta.

Mos harroni setet e grimit, thonjve, masazhit dhe detoksifikimit të kujdesit për veten.

Aplikacionet qetësuese dhe pajisjet e stërvitjes për ushqim dhe fitnes janë kudo. Libra të kujdesit për veten, revista të vetëdijes dhe kuvertën e kartave të pohimit, kushdo?

Natyrisht, të gjitha këto janë mjete të shkëlqyera për t’u përdorur për të arritur qëllimet tuaja të vetë-kujdesit – por a keni bërë punën për të ditur se në çfarë duhet të përqendroheni për të qenë vërtet mirë?

Për të zbuluar se si t’i përqendrojmë më së miri përpjekjet tona individuale për të ndihmuar veten, CNN kontaktoi eksperten e menaxhimit të stresit, Dr. Cynthia Ackrill, redaktore për revistën Contentment, prodhuar nga Instituti Amerikan i Stresit.

Unë sugjeroj që të caktoni disa orë qetësie, pa shpërqendrime, për të vlerësuar atë që ju nevojitet më shumë. Më duket e dobishme t’i përgjigjem pyetjeve të mëposhtme:Çfarë është më e rëndësishme për mua?

Identifikimi i vlerave tuaja ju ndihmon të vendosni se si ta shpenzoni më mirë energjinë tuaj.Çfarë më bën të fortë? Mendoni për jetën tuaj deri më sot. Merrni një test në internet që mat pikat tuaja të forta, siç është anketa falas e Institutit VIA për pikat e forta të personazheve.

Ndërtimi mbi pikat e forta është shumë i fuqishëm.Kush jam unë në gjendjen time më të mirë? Mësoni mentalitetin tuaj më të shëndetshëm, më të lumtur dhe më të fortë që të mund ta praktikoni atë.Çfarë më ka nxjerrë nga binarët? Një mënyrë tjetër për ta pyetur:

Çfarë më varfëron historikisht fizikisht, mendërisht, emocionalisht apo shpirtërisht? Për çfarë më duhet më pak në secilën prej këtyre fushave?Tani – çfarë ka funksionuar në të kaluarën për të më ndihmuar të arrij tek vetja ime më e mirë?

Çfarë më ngarkon zakonisht fizikisht, mendërisht, emocionalisht apo shpirtërisht? Për çfarë më duhet më shumë në secilën fushë? Krijoni një listë të ndryshimeve të mundshme për të më afruar drejt ekuilibrit.

Mos u ndalni derisa të keni të paktën 10. Bëhuni kreativ, argëtohuni. Merrni parasysh idetë e përfitimit të dyfishtë dhe të trefishtë. Për shembull, ecja me një mik jashtë më jep kohë në natyrë, stërvitje dhe energji për lidhje sociale.Rrethoni top 3 që tingëllojnë sikur do të kishin ndikimin më të madh.

Këto mund të jenë qëllime eventuale. Filloni dy që duken më të lehta ose më argëtuese për t’u arritur. Këto mund të jenë ndryshimet tuaja të para, sepse suksesi i hershëm do të nxisë suksesin afatgjatë dhe do t’ju mbajë jashtë zonës “duhet”.

Krijoni qëllime të vogla SMART nga këto. SMART do të thotë specifike, e matshme, e bazuar në veprim, realiste dhe e ankoruar në kohë. Bëni një tabelë, regjistroni një aplikacion ose vendosni yll në kalendarin tuaj.

(Edhe të rriturve u pëlqejnë yjet.) Më pas vendosni se si do ta festoni fitoren tuaj. Kjo lidh trurin tuaj për më shumë!BONUS: Vendosni takimin tuaj të ardhshëm të vetëkontrollit në kalendarin tuaj tani!

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit