Si të kuptoni nëse ju kanë hakeruar telefonin

Si të kuptoni nëse ju kanë hakeruar…

Ndërsa përdorim telefonat tanë për të kryer shumicën e detyrave në internet, privatësia dhe të dhënat tona janë në rrezik.

Mashtruesit mund të komprometojnë sigurinë e telefonit tuaj për të gjurmuar aktivitetet tuaja ose për të nxjerrë të dhëna konfidenciale nga pajisja juaj që mund të shiten ose mbahen për të nxjerrë shpërblimin nga viktima ose për të gjetur mënyra të tjera për të fituar para.

Sipas një raporti nga Norton, Apple ofron siguri më të mirë për përdoruesit e iOS, por kjo nuk do të thotë se ata nuk mund të hakohen.

Telefonat Android janë më të prirur për hakerim dhe sipas raportit të Malwarebytes, ka pasur një rritje të malware dhe adware të para-instaluar në pajisjet e përdoruesve të Android, me qëllimin për të vjedhur të dhëna ose për të vjedhur vëmendjen.

Për të mbajtur të mbrojtur privatësinë tuaj, duhet të kontrolloni gjithmonë sjelljen e telefonit tuaj.Ja se si të dini nëse telefoni juaj është hakuar.

Drita kërcyese të papërshtatshme:

Nëse shihni dritare kërcyese të papërshtatshme ose të vlerësuara me X në telefonin tuaj celular, kjo mund të sugjerojë se telefoni juaj është komprometuar.

Telefonatat ose mesazhet që nuk i keni nisur:

Nëse ka telefonata dhe mesazhe të panjohura të nisura nga telefoni juaj, kjo mund të tregojë se pajisja juaj është hakuar.

Përdorimi eksponencialisht i lartë i të dhënave:

Nëse fatura juaj e të dhënave është më e lartë se zakonisht pa rritur aktivitetet tuaja në internet, ka të ngjarë që telefoni juaj të jetë hakuar dhe mashtruesi po përdor të dhënat e telefonit tuaj për të ekzekutuar aplikacionet në sfond.

Shkarkimi i baterisë:

Jetëgjatësia e baterisë së telefonit tuaj zvogëlohet me kalimin e kohës, por nëse bateria zbrazet me një shpejtësi alarmante, duhet të keni parasysh.

Performanca e dobët:

Nëse telefoni juaj shfaq performancë të ngadaltë si përplasja e aplikacioneve, ngrirja e ekranit dhe rinisja e papritur, është shenjë e një pajisjeje të hakuar.

Aplikacionet e panjohura:

Nëse vëreni ndonjë aplikacion të panjohur të shkarkuar në pajisjen tuaj, mund të jetë punë e një hakeri.

Aktivitet i pazakontë në llogaritë sociale:

Nëse ka aktivitete të panjohura në llogarinë tuaj të mediave sociale ose të postës elektronike që janë të lidhura me telefonin tuaj, mund të nënkuptojë se një haker ka fituar akses në pajisje dhe mund të çojë në vjedhje identiteti.N

Nuk ka telefonata ose mesazhe:

Nëse nuk merrni më telefonata ose mesazhe, hakeri duhet ta ketë klonuar kartën tuaj SIM nga ofruesi i shërbimit.

Mund ta mbroni telefonin tuaj nga hakerimi duke qenë i ndërgjegjshëm për aplikacione dhe aktivitete të ndryshme në pajisjen tuaj.

Nëse vëreni ndonjë nga proceset e mësipërme që sugjeron se telefoni juaj është komprometuar, kryeni detyrat e mëposhtme për të shmangur hakerët.

  1. Fshini aplikacionet e dyshimta.
  2. Përdorni aplikaciome anti-virus.
  3. Bëni Reset telefonit.
  4. Ndryshoni paswordet.
  5. Thuaju kontakteve të injorojnë mesazhet e dyshuar.
Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit