Sondazhi: Tre nga katër të rritur mendojnë se Facebook po e përkeqëson shoqërinë

Sondazhi: Tre nga katër të rritur mendojnë…

Një sondazh i CNN ka treguar se përafërsisht tre të katërtat e të rriturve besojnë se Facebook po e përkeqëson shoqërinë amerikane.

Sondazhi është kryer nga SSRS, ku rreth gjysma thonë se njohin dikë që u bind të besonte në një teori konspirative për shkak të përmbajtjes së sajtit.

Amerikanët thonë, 76% deri në 11%, se Facebook e bën shoqërinë më keq, jo më të mirë, sipas sondazhit. Një tjetër 13% thonë se nuk ka asnjë efekt në asnjë mënyrë. Ky vlerësim përgjithësisht negativ vlen për gjininë, moshën dhe linjat racore. Edhe përdoruesit e shpeshtë të Facebook – ata që raportojnë se e përdorin faqen të paktën disa herë në javë – thonë 70% deri në 14% se rrjeti social dëmton, sesa ndihmon, shoqërinë amerikane. Edhe pse shumica në të gjitha partitë thonë se Facebook po bën më shumë dëm sesa mirë, kjo ndjenjë rritet në mesin e republikanëve (82%).
Midis shumicës së përgjithshme që mendon se Facebook po përkeqëson shoqërinë, megjithatë, ka më pak një konsensus dërrmues nëse vetë platforma është apo jo fajtori kryesor: 55% thonë se mënyra se si disa njerëz e përdorin Facebook-un është më shumë fajtor, me 45% që thonë kjo është më shumë për shkak të mënyrës se si funksionon vetë Facebook.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit