Studim/Dëshironi të jetoni më gjatë? Bëhuni optimis

Studim/Dëshironi të jetoni më gjatë? Bëhuni optimis

Nuk është e nevojshme të jesh një fans i Monty Python për të fishkëllyer së bashku me Eric Idle ndërsa ai thërret “Gjithmonë shiko në anën e ndritshme të jetës” ndërsa mendon vdekjen në një kryq.

Duke lënë mënjanë satirën britanike, fokusimi në anën e sipërme të jetës mund të jetë lehtësisht kënga kryesore për kërkimin që fokusohet në një komponent kyç të jetëgjatësisë: optimizmin.

Optimizëm nuk do të thotë të injorosh faktorët stresues të jetës. Por kur ndodhin gjëra negative, njerëzit optimistë kanë më pak gjasa të fajësojnë veten dhe më shumë gjasa ta shohin pengesën si të përkohshme apo edhe pozitive.

Ata gjithashtu besojnë se kanë kontroll mbi fatin e tyre dhe mund të krijojnë mundësi që gjëra të mira të ndodhin në të ardhmen.

Një studim i ri i publikuar të hënën zbulon se burrat dhe gratë me nivelet më të larta të optimizmit kishin mesatarisht një jetëgjatësi 11% deri në 15% më të gjatë sesa ata që praktikonin pak të menduarit pozitiv.

Optimistët me pikët më të larta kishin gjithashtu shanset më të mëdha për të jetuar deri në moshën 85 vjeç e lart.

Rezultatet qëndruan të vërteta, zbuloi studimi, edhe kur konsideroheshin statusi socio-ekonomik, kushtet shëndetësore, depresioni, pirja e duhanit, angazhimi social, dieta e dobët dhe përdorimi i alkoolit.

Dëshironi të jeni më optimistë?Studimet e binjakëve zbulojnë se vetëm rreth 25% e optimizmit tonë është programuar nga gjenet tona. Pjesa tjetër varet nga ne dhe si i përgjigjemi limonëve të jetës.

Nëse prireni të tregoheni të hidhur për streset në jetën tuaj, mos u shqetësoni. Rezulton se ju mund ta stërvitni trurin tuaj që të jetë më pozitiv.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit