Studim/ Stresi ndikon në shfaqjen e akneve

Studim/ Stresi ndikon në shfaqjen e akneve

Aknet prekin nga 50% deri në 80% të adoleshentëve dhe të rriturve. Hormonet, bakteret dhe forcat e tjera fiziologjike janë shpesh fajtorë për shpërthimet e tyre, por studiuesit kanë nxjerrë një lidhje më të qartë midis stresit emocional dhe akneve të të gjitha llojeve.

Në një studim, 67% e studentëve australianë të mjekësisë raportuan ngjarje stresuese përpara një shpërthimi të akneve dhe deri në 82% e koreanëve në dy studime të tjera raportuan të njëjtën gjë. 

Për studentët, marrëdhëniet dhe oraret e provimeve ishin fajtorë, por ngjarjet stresuese të jetës dhe ndryshimet e gjumit ishin stresorë të zakonshëm të raportuar përpara shpërthimit të akneve. 

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit