Të dielën ndryshon ora, ja se si do të lëvizin akrepat

Të dielën ndryshon ora, ja se si…

Të dielën e fundit të tetorit do të ndryshojë ora. Akrepat do të shkojnë 60 minuta mbrapa, ose thënë ndryshe, do të flemë një orë më shumë.

Ndryshimi bëhet rreth orës 03:00 të mëngjesit. Në aparatet e celularëve smart, ndërrimi bëhet automatikisht.

Ndryshimi i orës ndodh dy herë në vit në javën e fundit të tetorit dhe në të dielën e fundit të marsit, kohë kur ora shkon para.

Ndryshimi i orës më parë në Europë ka qënë jo i njëtrajtshëm, por ajo filloi të përgjithësohej nga viti 1974, pas krizës së parë të naftës.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit