Të rinjtë amerikanë kthehen kundër presidentit Biden për ndalimin e Tik-Tok

Të rinjtë amerikanë kthehen kundër presidentit Biden…

Të rinjtë amerikanë ka gjasa të zemërohen me presidentin Biden për mbylljen e Tik Tok. Biden ka parë që mbështetja e tij ka rënë ndjeshëm, gati 45 % nga moshat e reja 18-34 vjeç.

TikTok planifikon ta luftojë vendimin me forcë dhe të nxisë me anë të marketingut fansat dhe përdoruesit se aplikacioni popullor mund të zhduket nga telefonat e tyre.

“Një përqindje më e lartë e amerikanëve nën 30 vjeç e kundërshtojnë ndalimin e Tik Tok,” tha Stephen Weymouth, një profesor në Shkollën e Biznesit të Universitetit Georgetown.

“Në qoftë se liderët politikë këtu nuk janë më bindës për të bindur njerëzit për përfitimet e këtij ndalimi të mundshëm, mendoj se kjo do të jetë relativisht jopopullore në një kohë kur presidenti ka nevojë për pjesëmarrje nga votuesit më të rinj”, shtoi ai.

Deri në 170 milionë amerikanë përdorin tani TikTok dhe është veçanërisht i popullarizuar tek të rinjtë.Republikanët thonë se Biden do të mbajë barrën e çdo ndikimi, sepse ai nënshkroi projektligjin në ligj dhe ai po mbështetet tek votuesit e rinj më shumë se Trump. “Fakti që më shumë votues të rinj po i shmangen mbështetjes së Presidentit Biden, sipas sondazheve, kjo nuk e ndihmon atë, kjo nuk e ndihmon administratën e Bidenit,” tha Ron Bonjean, një strateg republikan.

“Kjo mund dhe ka të ngjarë të rezultojë në censurë të përhapur dhe kjo censurë do të prekë më së shumti të rinjtë në vendin tonë, shumë prej të cilëve sapo po fitojnë të drejtën e votës,” paralajmëroi ai.

“Në vend që të mbrojmë të rinjtë në internet, ne po censurojmë fjalimin e tyre. Dhe ky është një gabim i rëndë,” argumentoi ai.

Ligjvënësit që mbështetën ndalimin e mundshëm të TikTok janë përpjekur ta përshkruajnë atë duke detyruar pronësinë kineze të “shpërndahet”, por kundërshtimi i qeverisë kineze ndaj një shitjeje e bën një ndalim tani të duket më i mundshëm. 

Sipas ligjit të miratuar këtë javë, ByteDance do të kishte 270 ditë për të shitur TikTok për të shmangur një ndalim në Shtetet e Bashkuara.

“Nuk do të ketë ndonjë dëm specifik për Biden sepse ishte një votim i madh dypartiak që miratoi ndalimin,” argumentoi ai.

TikTok lëshoi ​​një deklaratë duke e quajtur “këtë ligj antikushtetues një ndalim të TikTok” dhe duke u zotuar ta luftojë atë në gjykatë, diçka që do të kërkonte muaj apo edhe vite.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit