Të rinjtë kënaqen më shumë kur shohin kafshët e tyre të lumtura, sesa të dashurin

Të rinjtë kënaqen më shumë kur shohin…

Gjenerata e të rinjve, e njohur si Gen Z ka më shumë gjasa se çdo brez tjetër të investojë paratë e kursyera në kafshët e tyre sesa t’i përdorin ato për të shkuar me pushime. Ky është rezultati i një sondazhi të shkurtit me 2,000 pronarë kafshësh të ndarë në mënyrë të barabartë sipas brezave që tregoi se vetëm 15% e Gen Z do të preferonin të blinin një biletë të shtrenjtë koncerti ose të shkonin me pushime (30%) me para të kursyera, ndërsa 42% do të preferonin të kursenin paratë për shpenzimet e kafshëve shtëpiake. 

Në Gen Z, 41% kanë më shumë gjasa të shpenzojnë 100 dollarë për kafshën e tyre sesa për partnerin e tyre. Dhe, Gen Z pranon se ata gëzojnë më shumë kur shohin kafshën e tyre të lumtur sesa partnerin e tyre (36% kundrejt 21%), më shumë se çdo brez tjetër. 

I kryer nga OnePoll në emër të Synchrony, sondazhi zbuloi gjithashtu se gjysma e të rinjve (54%) shpenzojnë më pak se 150 dollarë çdo muaj për shpenzimet bazë për kafshët shtëpiake. Kjo i sjell shpenzimet vjetore të pronarëve të kafshëve shtëpiake në rreth 3200 dollarë.   

Megjithëse prindërit e kafshëve shtëpiake planifikojnë shpenzime rutinë mujore si ushqimi, trajnimi ose vizitat tek veterineri, ata gjithashtu blejnë sende jo të nevojshme si veshje, lodra apo edhe teknologji. 

Në vitin e kaluar, të anketuarit shpenzuan para për të paktën një artikull të panevojshëm, si “një makinë që hedh topin për qenin tim”, “një jastëk shtrati super i bukur, ishte pelush dhe kishte diamante fals”.

Të anketuarit madje do të hiqnin dorë nga të ngrënit jashtë për një vit të tërë (45%) nëse kjo nënkuptonte shpenzime falas për kafshët shtëpiake për të njëjtën kohë. Ata gjithashtu do të hiqnin dorë nga mediat sociale (42%) dhe shërbimet e transmetimit (36%).

Pronarët e kafshëve shtëpiake do të shkonin një hap më tej nëse kjo do të thoshte se kafsha e tyre mund të jetonte një vit shtesë. Ata do të hiqnin dorë nga takimi ose romanca për një vit (48%), do të punonin përsëri për shefin e tyre më të keq (38%) dhe do të hiqnin dorë nga paga (36%). 

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit