Tirana me numrin më të lartë të “dembelëve”/ 42% e popullsisë as në punë dhe as në kërkim të saj

Tirana me numrin më të lartë të…

Shqipëria regjistronte një nivel të lartë të të rinjve që ishin pasiv, ku rreth 23% e tyre nuk ishin në punë dhe as nuk bënin ndonjë aktivitet tjetër. Ndërkohë, nga 12 qarqet, Tirana regjistron nivelin më të lartë të “dembelizmit”.

Të dhënat e INSTAT tregojnë se në 3-mujorin e fundit të vitit 2022 shkalla e inaktivitetit në Tiranë ishte 42 për qind, duke lënë pas edhe Lezhën e cila kryesonte renditjen për popullsisë jo aktive në tregun e punës për shumë vite.

Megjithëse në kryeqytet dhe rreth tij janë të përqendruar rreth 60 për qind e aktivitetit ekonomik, gjysma e popullsisë së Tiranës nuk dëshiron të punojë edhe pse disa industri po vuajnë për punonjës.

Nga 12 qarqet e vendit, pas Tiranës Lezha, Dibra dhe Vlora kanë përqindje të lartë të popullsisë jo aktive në tregun e punës me mbi 40%. Në krahun tjetër, Berati, Korça dhe Elbasani kanë nivelet më të ulëta të popullsisë jo aktive në tregun e punës”, raporton INSTAT.

Konkretisht vetëm në Tiranë, gjatë vitit 2022 mbi 860 mijë persona ishin të papunë dhe as nuk po kërkonin një të tillë.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit