Tre punët që mund të bëni në Amerikë pa pasur diplomë, fitimet deri në 200 mijë dollarë

Tre punët që mund të bëni në…

Amerikanët po humbasin dashurinë me punët që kërkojnë diploma bachelor dhe po e kthejnë vëmendjen e tyre drejt karrierave fleksibël, pa universitete, me paga gjashtëshifrore.

Në Google, kërkimet për “punë pa diplomë” arritën një maksimum historik këtë vit në SHBA, sipas të dhënave të Google Trends të ndara me CNBC Make It.

Afro 75% e vendeve të punës në SHBA që paguajnë më shumë se 35,000 dollarë në vit kërkojnë një diplomë kolegji, por vetëm 38% e amerikanëve kanë një diplomë bachelor, thotë Lisa Gevelber, shefe e marketingut në Google për Amerikën.

Ky hendek fitimesh është një “problem i madh” për kompanitë me staf të pamjaftueshëm dhe punëtorët që ndjejnë majë të inflacionit, shton Gevelber.

Hulumtimi i Google tregon se njerëzit janë më të emocionuar për punët që ofrojnë mundësi të bollshme udhëtimi, orare fleksibël të punës dhe një rrugë të qartë për t’u bërë shefi juaj.

Këtu janë 3 punët më të kërkuara në Google të vitit 2023 në SHBA që nga nëntori:

    Agjent imobiliar

    Noteri

    Agjent udhetimesh

Google e përcaktoi renditjen bazuar në pyetjet kryesore “si të bëhesh…” që njerëzit kërkuan në SHBA.

Ndërsa të tre këto role kërkojnë – ose rekomandojnë – të paktën një diplomë të shkollës së mesme.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit