Trump ngre padi në Gjykatën e Lartë për të rrëzuar rezultatin e zgjedhjeve në Wisconsin

Trump ngre padi në Gjykatën e Lartë…

Donald Trump i ka kërkuar Gjykatës së Lartë të SHBA-ve që të deklarojë të pavlefshme rezultatin e zgjedhjeve presidenciale në shtetin e Wisconsin dhe të urdhërojë legjislaturën e saj të caktojë një grup të ri zgjedhësish, ka njoftuar fushata e tij.

Padia, e ngritur nga presidenti në largim në cilësinë e tij si një kandidat për zgjedhje, argumenton se rezultati i zgjedhjeve në Wisconsin mbetet i panjohur për shkak të pasigurisë në lidhje me vlefshmërinë e dhjetëra mijëra fletëvotimeve që mungojnë, tha fushata e Trump. Është hapi i fundit nga shumë hapa ligjorë që Trump ka ndërmarrë në Wisconsin dhe gjetkë për të sfiduar fitoren e rivalit të tij Joe Biden më 3 nëntor.

Javën e kaluar, Gjykata e Shtatë e Rrethit e Apelit vendosi të mbyllë një proces gjyqësor që Trump ngriti kundër komisionit shtetëror të zgjedhjeve, duke thënë se 10 zgjedhësit që u dërguan nga Wisconsin për të votuar për Joe Biden ishin caktuar legalisht.

Një gjykatë e rrethit Wisconsin që e kishte konsideruar më parë çështjen kishte e drejtë të vendoste kundër presidentit, për shkak të një “vonese në sjelljen e padive në ligjin e Wisconsin që ofrojnë bazën për shkeljen e pretenduar kushtetuese. Edhe përveç vonesës, pretendimet dështojnë sipas Nenit të Zgjedhësve”-thuhej në vendim.

Ekipi Trump beson se rrëzimi ishte i gabuar dhe këmbëngul që ndryshimet në rregullat për votimin e munguar, të cilat ajo beson se e bëri të gjithë votimin e Wisconsin jokushtetuese, u bënë shumë vonë për t’u sfiduar para votimit.

Në Wisconsin, paditë kundër mashtrimit u rrëzuan në mënyrë të përsëritur nga burokratë të pazgjedhur të cilët ndryshuan rregullat në prag të zgjedhjeve pa autorizim për ta bërë këtë,” pretendoi fushata. “Ne po kërkojmë nga Gjykata [Supreme e SHBA] të gjejë këto ndryshime në minutën e fundit jokushtetuese dhe të konkludojmë se ato e bëjnë të pamundur përcaktimin se cili kandidat ka marrë votat më të vlefshme.”

Një tjetër humbje gjyqësore për Trump erdhi në Gjykatën e Lartë të Wisconsin, e cila, më 14 dhjetor, hodhi poshtë pretendimet e parregullsive në një votim 4-3. Një kërkesë në Gjykatën e Lartë të SHBA për të shqyrtuar vendimin me përvojë u paraqit nga fushata Trump këtë javë. Kongresi është vendosur të certifikojë votat e Kolegjit Zgjedhor në 6 Janar.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit