Turizmi në dorë të fatit/ Greqia po merr edhe kamarierët, Shqipëria me sytë nga Azia

Turizmi në dorë të fatit/ Greqia po…

Në prag të sezonit veror, vendi ka nevojë për mbi 25 mijë punonjës dhe shifra rrezikon të zgjerohet. Një ndër arsyet kryesore  është emigrimi i të rinjve për shkak të pagave të ulëta që ata kanë.

Mungesa e tyre rrezikon sezonin veror të këtij viti. Nga Unioni Turistik Shqiptar, Rrahman Kasa është shprehur se sytë e këtyre të rinjve këtë sezon janë drejtuar nga Greqia. Ata e shohin këtë shtet si një mundësi punësimi , për të ardhura më të mira për ta.

Greqia po kërkon punonjës, ka nxjerrë dhe një rregull që i paguan kamerierët me 1000 euro, i paguan dhe sigurimet gjatë kohës së punës dhe  pajisen me leje provizore, leje qëndrimi. Dhe kjo ndodh vetëm me një kontratë pune dhe është joshëse për të lënë Shqipërinë”, u shpreh ai.

Turizmi në Shqipëri është lënë në dorë të fatit.

Në pamundësi për të mbajtur punonjësit me gjithë rritjen e pagave, sipërmarrësit shqiptarë në fushën e turizmit po i hedhin sytë drejt Azisë.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit