Turqi/ Erdogan paditet për humbjet e jetëve njerëzore nga tërmetet

Turqi/ Erdogan paditet për humbjet e jetëve…

Mbi Erdoganin dhe një sërë zyrtarësh të tjerë privatë e shtetërorë rëndojnë shumë akuza, mes tyre ajo e “vrasjes me dashje”.

Gjithsej 61 avokatë turq kanë ngritur një padi kundër presidentit Rexhep Tajip Erdogan, zyrtarëve të qeverisë, zyrtarëve dhe individëve privatë, duke u atribuuar përgjegjësinë për humbjen e mijëra jetëve në tërmetet vdekjeprurëse.

Avokatët ngritën një padi kundër ministrave, prefektëve, kryetarëve të bashkive dhe kontraktorëve, si dhe kundër vetë Erdoganit dhe drejtorit të komunikimeve për presidencën turke, Fahrettin Altun, shkruan Zougla.

Në padi ata pretendojnë se presidenti i Turqisë dhe zyrtarë të tjerë kanë kryer 11 krime të ndryshme.

Akuzat e avokatëve

Duke kujtuar deklaratën e presidentit turk Erdogan, “është çështje fati”, 61 avokatët argumentojnë se “populli është i detyruar të ndërmarrë veprime që shteti nuk mund t’i përmbushë me mjetet e veta të pamjaftueshme”.

61 avokatët theksojnë gjithashtu se të përmendurit në padi “shkaktuan vdekjen dhe plagosjen e më shumë se një personi me shkak”, “vrasje me dashje”, “neglizhencë të detyrës mbikëqyrëse”, “shpërdorim detyre”, “kanosje”, “bllokim komunikimi”, ndërsa akuzohen njëkohësisht se kanë kryer veprat penale të “shkeljes së detyrës për të ndihmuar ose njoftuar”, “komploti në tendera”, “korrupsion” dhe “shkatërrim, fshehje ose ndryshim i provave të krimit”.

Nga ana e tij, Erdogan shënjestroi ata që protestonin kundër mungesës së ndihmave pas tërmetit. 

Njëri prej qytetarëve doli dhe tha ‘ku është Gjysmëhëna e Kuqe?’

Ndërsa Erdogan ia ktheu: Ti je pa moral, je i pandershëm, çfarë sjelljeje e paskrupullt është kjo? Gjysmëhëna e Kuqe siguron ushqim për 2.5 milionë njerëz. Keni veshë por nuk dëgjoni, keni sy por nuk shikoni. 

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit