U shkatërrua nga tërmeti, ndërtohet xhamia e çelikut në 45 ditë

U shkatërrua nga tërmeti, ndërtohet xhamia e…

Ka përfunduar ndërtimi i një xhamie me sistem çeliku në provincën juglindore Kahramanmaras të Turqisë në 45 ditë.

Kompania Karmod tha të mërkurën në një deklaratë se ata ishin në gjendje të ndërtonin xhaminë e re në rrethin Afsin në një kohë shumë të shkurtër me avantazhin e sistemit hibrid të çelikut.

Më 6 shkurt 2023, tërmete të dyfishta shkatërruese goditën 11 provinca turke dhe dëmtuan ose shembën mijëra ndërtesa, përfshirë në Kahramanmaras.

Durmaz theksoi se xhamitë e ndërtuara me sisteme konstruksionesh çeliku janë të qëndrueshme ndaj tërmeteve.

“Këto ndërtesa janë ndërtuar duke përdorur sisteme konstruksionesh çeliku, nga shtyllat mbajtëse deri te muret dhe çatia. Për më tepër, duke qenë se paraprodhimi kryhet tërësisht në linjat moderne të fabrikës nën sistemin e menaxhimit të cilësisë, rreziqet e prodhimit në terren eliminohen. Proceset e ndërtimit në zonën e projektit mund të përfundojnë në një kohë shumë të shkurtër”, shtoi ai.

Sistemet e çelikut të lehta janë përdorur në hyrjen e pasme të xhamisë.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit