Ulja e numrit të lindjeve në Shqipëri, sociologët: Emigrimi shkaku kryesor

Ulja e numrit të lindjeve në Shqipëri,…

Instituti i Statistikave njoftoi se numri i lindjeve në tremujorin e tretë të vitit kishte pësuar ulje të madhe në të gjitha qarqet krahasuar me tremujorin e tretë të një viti më parë.

Një nga arsyet kryesore është emigrimi i pandalshëm dhe kryesisht i rinisë dhe i moshës riprodhuese.

Një tjetër arsye e uljes së numrit të lindjeve është edhe problemi i fertelitetit si te femrat ashtu edhe meshkujt. Çiftet e reja ngurojmë të bëjnë fëmijë. Lindshmëri më të vogël ka Gjirokastra, Korça dhe Vlora.

Numri i ulët i lindjeve në Gjirokastër dhe Korçë lidhet me faktin që të rinjtë emigrojnë në Greqi.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit