Ushqimet e rrezikuara që së shpejti mund të zhduken nga planeti ynë

Ushqimet e rrezikuara që së shpejti mund…

Ushqimet e rrezikuara që së shpejti mund të zhduken nga planeti ynë
Të gjithë kemi dëgjuar për speciet e rrezikuara…por a e dini se ekziston edhe diçka e tillë si ushqimet e rrezikuara? Kjo është e drejtë! Ushqimet e shijshme të rehatisë si çokollata, patatet e skuqura dhe madje edhe vera mund të zhduken shumë shpejt, dhe e gjitha kjo është falë ndryshimit të klimës.

Ushqim deti
Thuaj lamtumirë sushit! Sipas ekologëve dhe ekonomistëve, oqeanet e botës do të jenë të zbrazura nga peshqit deri në vitin 2048 për shkak të mbipeshkimit, ndotjes, humbjes së habitatit dhe natyrisht ndryshimeve klimatike.
Mollët
Pemët e mollës po preken nga ngrohja globale. Ata kanë nevojë për një sasi të caktuar të ftohjes së dimrit, e cila nuk është më e realizueshme për shkak të temperaturave në rritje.
Pulë
Një e treta e racave të pulave janë në prag të zhdukjes për shkak të ndryshimeve klimatike dhe sëmundjeve.
Verë
Ekziston një mundësi e madhe që prodhimi i verës të bjerë 85% në 50 vitet e ardhshme. Rajonet e shkëlqyera të verërave si Napa dhe Sonoma po bëhen shumë të nxehta për prodhimin e duhur.
Luleshtrydhet
Ky frut i shijshëm është i rrezikuar, veçanërisht në SHBA. Më shumë se 95% e furnizimit me luleshtrydhe vjen nga Florida dhe Kalifornia. Ashtu si vera, moti më i nxehtë se zakonisht në këto shtete mund të pengojë prodhimin dhe të shkaktojë rritje të çmimeve.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit