Ushtarët spanjollë ndryshojnë gjininë për paga më të larta

Ushtarët spanjollë ndryshojnë gjininë për paga më…

Ushtarët spanjollë po ndryshojnë gjininë e tyre nga mashkull në femër për të përfituar paga më të larta. Ushtarët e bëjnë këtë pasi përfitojnë paga më të larta dhe dhoma më të mira për të fjetur, për shkak të një ligji të vetëidentifikimit që synon të ndihmojë njerëzit transgjinorë.

Dyzet e një burra në qytetin autonom të Spanjës në Afrikën Veriore, Ceuta, kanë marrë vendimin drastik për të ndryshuar gjininë e tyre në dokumentet zyrtare nga mashkull në femër që kur i ashtuquajturi “Ley-de-Trans” ose “Trans Law” u zbatua në mars 2023.

Nga burrat në Ceuta që kanë ndryshuar identitetin e tyre, vetëm katër kanë ndryshuar ligjërisht emrin e tyre. Shumica e ushtarëve tashmë femra kanë mbajtur çdo aspekt tjetër të jetës, duke përfshirë organet gjenitale mashkullore, seksualitetin dhe madje edhe qimet e fytyrës.

“Nga jashtë, ndihem si një burrë heteroseksual, por nga brenda, jam lezbike. Kjo është arsyeja pse bëra ndryshimin ligjor për t’u bërë grua”, tha nënkryetari i ushtrisë Roberto Perdigones për gazetën spanjolle El Español.

Ata që po ndryshojnë gjininë po e bëjnë me shpresën e promovimeve. Perdigones thotë se ai u inkurajua të ndryshojë gjininë e tij dhe që atëherë ka marrë një rritje rroge prej 15 për qind.

“Për ndryshimin e gjinisë, më kanë thënë se pensioni im është rritur sepse gratë marrin më shumë për të kompensuar pabarazinë. Për të qenë nënë marr edhe 15 për qind më shumë pagë”, shtoi ai.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit