Vape-t me shije mente janë më të dëmshme për mushkëritë

Vape-t me shije mente janë më të…

Shija e mentes në vape e bën atë më toksik dhe të dëmshëm për mushkëritë. Ky është konkluzioni i një studimi botuar së fundmi.

Lëngu me shije mente gjeneron më shumë mikrogrimca toksike sesa lëngu pa mente, zbuluan studiuesit. Ata përdorën një “robot avullues” të projektuar posaçërisht që imiton mekanikën e frymëmarrjes njerëzore dhe thithjen e vape për të analizuar ndryshimin që bën aromatizimi i mentes.

Ata gjithashtu ekzaminuan të dhënat mjekësore të njerëzve dhe zbuluan se ata që thithnin vape me shije mente merrnin frymëmarrje më të cekëta dhe kishin funksion më të dobët të mushkërive në krahasim me ata që thithnin vape pa mente, pavarësisht nga mosha, gjinia, raca dhe duhanpirësit e nikotinës ose produkteve të kanabisit.

Shumë njerëz, veçanërisht të rinjtë, gabimisht supozojnë se vape është i sigurt, por edhe përzierjet e tyre pa nikotinë përmbajnë shumë përbërës që mund të dëmtojnë mushkëritë. Vetëm sepse diçka është e sigurt për t’u konsumuar si ushqim nuk do të thotë se është e sigurt për t’u thithur”, tha autori i vjetër Kambez H Benam, profesor i asociuar në Shkollën e Mjekësisë të Universitetit të Pittsburgh.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit