Vdes personi i tretë në Japoni pas vaksinës së kontaminua të Moderna

Vdes personi i tretë në Japoni pas…

Një burrë 49-vjeçar vdiq një ditë pas marrjes së dozës së dytë të vaksinës, megjithëse autoritetet thanë se një lidhje për këtë shkak nuk është zbuluar.

Personi i tretë vdes në Japoni pasi mori një injeksion të njërës nga tri grupet e vaksinave Moderna që  u identifikuan si të kontaminuara, megjithëse autoritetet thonë se asnjë lidhje shkakësore nuk është gjetur ende.

Burri 49-vjeçar e kishte dozën e tij të dytë më 11 gusht dhe vdiq të nesërmen. Çështja e tij e vetme e njohur shëndetësore ishte një alergji bimore, tha të hënën Ministria e Shëndetësisë. Ashtu si me dy vdekjet e mëparshme, Ministria tha se nuk kishte ende për të përcaktuar nëse fataliteti i fundit ishte i lidhur me vaksinën.

Vaksina u mor nga të njëjtat ngarkesa që u zbuluan se kishin fragmente çeliku inox në to, që çuan në një tërheqje të 1.63 milionë dozave të vaksinës Moderna më 26 gusht. Tre ngarkesat u prodhuan në Spanjë sipas kontratës nga Moderna.

Kompania ende nuk ka komentuar mbi fatalitetin më të fundit, por javën e kaluar lëshoi ​​një deklaratë të përbashkët me shpërndarësin lokal Takeda Pharmaceutical, duke thënë: “Prania e rrallë e grimcave të çelikut inoks në vaksinën Moderna Covid-19 nuk paraqet një rrezik të tepruar për sigurinë e pacientit dhe nuk ndikon negativisht në profilin e përfitimit/rrezikut të produktit. “

Në fillim të muajit të kaluar, dy burra në të 30 -at e tyre pa sëmundje vdiqën brenda pak ditësh nga marrja e dozës së dytë të vaksinës Moderna.

Ndotësit që besohet të jenë copëra të gomës nga tapat e shishkës, që hynë në lëngun e vaksinës për shkak të gjilpërave të futura gabimisht, u gjetën në Okinaëa, Gunma dhe Kanagaëa në fund të gushtit dhe fillim të shtatorit. Asnjë problem nuk u raportua në mesin e atyre që u injektuan me vaksinat e kontaminuara, të cilat erdhën nga ngarkesa të ndryshme.

Më shumë se 500,000 njerëz janë injektuar me vaksina nga tre ngarkesat me problem, sipas ministrit përgjegjës për programin e vaksinave, Taro Kono.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit