VIDEO/ Interneti i ri që mban rekord botëror... e shkarkon filmin në vetëm një sekondë

VIDEO/ Interneti i ri që mban rekord…

Një grup inxhinierësh nga University College London (UCL) shënuan një rekord të ri botëror për transmetimin më të shpejtë të të dhënave.

Ata krijuan internetin më të shpejtë në botë, 178 Terabajt në sekondë, që është në gjendje të shkarkojë çdo titull në Netflix në më pak se një sekondë.

 Rekordi i dikurshëm i përkiste ekspertëve të Institutit Kombëtar Japonez për Teknologjinë e Komunikimit, të cilët arritën një shpejtësi të dhënash prej 172 Terabajt për sekondë në prill të këtij viti.

Studiuesit nga Londra e arritën këtë duke dërguar të dhëna përmes një gjatësie vale më të gjerë sesa ato që përdoren zakonisht në fibrat optike.

Infrastrukturat tradicionale përdorin deri në 9 Terahertz (THz), ndërsa ekipi përdori 16.8THz.

Rekordi i dikurshëm i përkiste ekspertëve të Institutit Kombëtar të Japoneze për Teknologjinë e Komunikimit, të cilët arritën një shpejtësi të dhënash prej 172 terabitësh për sekondë në prill

Me një shpejtësi kaq të lartë, do të duhej më pak se një orë për të shkarkuar të dhënat që përbënin imazhin e parë në botë të një vrîmë të zezë, për shkak të madhësisë së saj.

Zbulimi vjen në një kohë kur bota po përjeton krïzën e pàndemisë së kôronavirusit, dhe nevoja për komunikim dhe punë online është rritur shumë. 

Studiuesit me bazë në Londër e arritën këtë nder duke dërguar të dhëna përmes një gjatësi vale më të gjerë sesa që përdoren zakonisht në fibrat optike - infrastrukturat tradicionale përdorin deri në 9 Terahertz (THz), ndërsa ekipi përdori 16.8THz (aksion)

<iframe allowfullscreen frameborder=”0″ width=”698″ height=”573″ scrolling=”no” id=”molvideoplayer” title=”MailOnline Embed Player” src=”https://www.dailymail.co.uk/embed/video/2188786.html”></iframe>

/Burimi:DailyMail./Përgatiti:Gazetaatdheu.com/

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit