VIDEO/ Si jepeshin lajmet në kohën e diktaturës për trafikun e drogës

VIDEO/ Si jepeshin lajmet në kohën e…

Ishin të rralla lajmet për trafik droge në TVSH përpara viteve “90, ndërkohë që për vetë Shqipërinë duke se ky ka qenë një togfjalësh i ndaluar.

Por në lajme kanë qenë paksa më dorëlëshuar sa i takon lajmeve nga bota, njësoj si në kronikën e dhënë në videon e mëposhtme.

Bëhet fjalë për një kronikë lajmesh nga një edicion i shtatorit 1989 i sjellë online nga italiani Roberto Varrone që ndodhej në atë kohë në vendin tonë për një vizitë kulturore, ndër të paktat që mund të bëhej në vendin tonë.

Edhe lajmi për traikun e drogës ka doza politike pasi në fillim jepeshin përpjekjet e Kolumbisë për të luftuar fenomenin dhe më pas vazhdohet me pjesën për “traikantët kalabrezë me origjinë italiane dhe mafiozët amerikanë”.

 

burimi: tpz

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit