Vjosa Osmani ftohet në institutin që financohet nga Soros!

Vjosa Osmani ftohet në institutin që financohet…

Në muajin dhjetor në SHBA, pritet të mbahet Samiti i Demokracive. Në samit pritet të marrin pjesë të gjitha vendetm ndërsa nga Ballkani Perëndimor do të mungojë Hungaria, Serbia, Bosnje Hercegovina dhe Kosova. Ndonëse Vjosa Osmani nuk u ftua nga Biden, mësohet se ajo ka marrë ftesë nga Instituti Jashtme Politikave (FPI) në Johns Hopkins Shkollën e Studimeve të Avancuara Ndërkombëtare (SAIS).

Në këtë ftesë, Osmani pritet të dsikotë për “Ardhmërinë e Kosovës në një rajon të vështirë.” Por Shkolla e Studimeve të Avancuara Ndërkombëtare SAIS është instituti ku dikur George Soros promovoi librin e tij “Kriza e kapitalizmit global: Shoqeria e hapur e rrezikuar”. Vlen të theksohet se Soros dhe miliarderë të tjerë financuan universitete të ndryshme për të ndikuar tek to.

Duke marrë parasysh që Sali Berisha, Edita Tahiri dhe shumë politikanë të tjerë kanë deklaruar se Soros financon ndarjen e Kosovës, ngrihen dyshime për bisedën e Osmanit në këtë institut, ndërsa konfuzon situatën.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit